Belgische kampioenschappen piste

Foto: Fotoateljee Galle www.eenfoto.be

De afgelopen weekends vonden de Belgisch kampioenschappen Piste plaats in het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx te Gent (21, 22, 26, 28 en 29 december).

Bij de nieuwelingen nam Leyton Soenens deel.
In de puntenkoers werd hij door een sterke eerste tussensprint waar hij 3 punten veroverde uiteindelijk 10de.
De scratch verliep perfect tot een 6-tal ronden van het einde. Er viel een kloof die Leyton zelf dichtreed, wat ook nodig was. Maar hierdoor verspeelde hij kostbare krachten die hij te kort kwam in de eindsprint. Hij werd uiteindelijk 12de.
In het omnium kon Leyton afsluiten met een mooie 15de plek.

Bij de junioren kwamen 3 Jonge Renners in actie: Ayton Soenens, Sander Kint en Wannes Dewulf.
De kampioenschappen werden voor de junioren op gang gebracht met een puntenkoers. Daarin kon Wannes Dewulf zichzelf al meteen onderscheiden met een bronzen medaille (3de). Hij reed een attente wedstrijd en wist in de tussensprints 17 punten bij elkaar te sprokkelen. Ayton Soenens werd uiteindelijk 12de en Sander Kint 15de.
In de Keirin kwamen Ayton Soenens en Wannes Dewulf in actie. Beide overleefden de reeksen en kwamen in de finale terecht. Hierin werd Ayton 5de en Wannes 6de.
Wannes Dewulf reed ook nog de achtervolging waarin 8ste werd in een tijd van 3’40”.
Sander Kint werd in het sprinttornooi uitgeschakeld in de kwartfinales. Wannes Dewulf stootte door naar de kleine finale die hij won waardoor hij uiteindelijk 3de werd.
In de laatste anderhalve kilometer van de scratch werd de spurt nog ontregeld door een late aanval. Er werd toch nog gesprint met een langgerekt peloton voor de winst. Ayton Soenens hield Wannes Dewulf nog net af. Ayton was 3de en mocht met de bronzen medaille naar huis. Wannes werd 4de. Sander Kint werd in de scratch 10de.
Wannes Dewulf reed in de 1000m staande start zichzelf naar een 5de plaats. Hij kwam 6 honderdsten te kort voor een finale plaats.
De ploegkoers werd een spannende wedstrijd voor de 3de plaats waar de posities na iedere sprint veranderden. Uiteindelijk mocht Wannes Dewulf samen met ploegkoersmaat Jakov Beirlaen met de bronzen medaille naar huis. Ayton Soenens werd met zijn ploegkoersmaat Jari Meerman, 5de.
Het afsluitende onderdeel bij de junioren was het omnium. Wannes Dewulf werd hierin 6de, Ayton Soenens 10de en Sander Kint 12de.

Proficiat allemaal!

Door: Pieter Develtere

Sportline